Конкурс імені Т.Шевченка

Конкурс імені Т.Шевченка

18 жовтня 2018 року в нашій школі розпочався перший етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г.Шевченка, в якому взяли участь учні 5-9 класів

Конкурс імені Т.Шевченка – це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання і сили, самореалізуватися, відчути свою причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.

Перед виконанням конкурсних завдань учасники вшанували пам’ять Тараса Григоровича Шевченка. Прометей, Пророк, Апостол, Кобзар… Цими високими словами ще за життя назвали Тараса Григоровича Шевченка. І нині вони звучать не менш піднесено, актуально, справедливо, адже слово поета наділене величезною животворною силою, здатною відродити дух нації. Він дорогий і близький нам своїми віршами, що звеличують красу боротьби й перемоги, виховують найкращі людські почуття, закликають до дружби та творчої співпраці народи світу.

Конкурс сприяв об’єднанню школярів, формуванню у них почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбутнє Української держави, про яку так мріяв і писав Т. Шевченко.

За підсумками журі переможцями стали:

– Черватюк Микола– учень 5 класу;

– Сенчук Анна– учениця 6 класу;

– Олійник Артем – учень 7 класу;

– Григораш Яна – учениця 8 класу;

– Вишневська Ірина – учениця 9 класу;

Ці учні представлятимуть школу на районному конкурсі, тож бажаємо усім учасникам, щоб їхні думки лірично й талановито лягали на папір, одягнені в рідне слово й натхненні творчістю Кобзаря!

 

Щирі вітання учениці 8 класу Григораш Яні, яка посіла ІІІ місце в ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г.Шевченка

1
« of 4 »

 

Залишити відповідь

Войти с помощью: